Healing

Wat is healing?
Het woord ‘healing’ is ontleend aan de oude Germaanse stamvorm ‘hael’, wat ‘heel’ of zelfs ‘heilig’ kan betekenen. Het is een proces waarbij lichaam, geest en ziel zachtjes worden uitgebalanceerd om een gevoel te creëren van ‘heelheid’, van eenheid met alles wat leeft. Iedereen kan baat hebben bij healing, mits hij ervoor openstaat. Het gaat om een algehele uitbalancering en bewustwording van lichaam, geest en ziel.

 • Heb je bepaalde lichamelijke klachten waar er geen direct aanwijsbare oorzaak voor is? Of waarbij westerse geneeskundige middelen geen baat hebben?
 • Zit je met een emotionele gebeurtenis die een impact heeft op je ‘goed’ voelen? Dit kan zijn: liefdesverdriet, echtscheiding, overlijden van dierbaren, ontslag op het werk, misbruik, mishandeling,…
 • Krijg je darmklachten, maagspanningen,…? Stress?
 • Voel je je vaak moe, uitgeput?
 • Voel je een (levens)angst?
 • Ben je overspannen? Burn-out?

Past er iets bij jou uit de bovenstaande lijst?

Je lichaam geeft aan dat er een ‘blokkade’ is. Vaak hebben we te maken met een blokkade van energetische aard, dat wil zeggen dat de blokkades plaatsvinden in ons energetisch lichaam maar de klachten zijn dan lichamelijk of zelfs geestelijk. Het lichaam of de geest geeft een signaal af dat er iets niet in orde is en dat zie je als klachten. Maar als je goed naar je gevoel luistert, voel je dat er iets aan de hand is.

Onzichtbaar voor de westerse medische wetenschap heeft de mens naast zijn fysieke lichaam ook een energetisch lichaam. Dit is aanwezig als een soort blauwdruk waarin je levensenergie aanwezig is, je ziel, je chakra’s, allerlei energiekanalen, je gevoelens, je emoties, eigenlijk alles wat met energie te maken heeft.

Blokkades in je energetisch lichaam zorgen ervoor dat je levensenergie niet goed kan stromen en dit heeft effect op je lichaam en geest. Diverse emoties en trauma’s worden niet goed verwerkt en veroorzaken blokkades, je krijgt lichamelijke en/of geestelijke klachten. Het zijn signalen naar jezelf toe om aan te geven dat je eraan moet werken. Lichamelijke klachten worden vaak onderdrukt met medicijnen (symptoombestrijding), waardoor je niet luistert en tijd schenkt aan de werkelijke oorzaak van de pijn. Geestelijke klachten veroorzaken problemen en beperken je in je ontwikkeling en hoe je echt wil zijn. De impact is meer op je persoonlijk functioneren als mens. Beide soorten klachten hebben een impact op je welzijn.

Voel je je aangesproken?
Dan is deze behandeling iets voor jou.

De natuur toont je de weg.
Tijdens een healing sessie kan gebruik gemaakt worden van edelstenen, klankschalen en etherische olie.

EDELSTENEN
Van kindsbeen af ben ik gefascineerd door edelstenen. In de voorbije 20 jaar heb ik tijdens de massages veel met edelstenen gewerkt. Zonder het te kunnen benoemen, zag ik dat het telkens weer heel veel teweeg bracht bij de klant, meer dan alleen maar warmte. Ondertussen heb ik een heel uitgebreide collectie edelstenen.
Kun je niet goed verwoorden wat je precies voelt? De keuze van je edelsteen zal je de richting van je pad aangeven.
Stenen voor het in balans brengen van de chakra’s, om te aarden, voor meer zelfliefde, om te ontspannen,… worden aan je keuze toegevoegd.

KLANKSCHALEN
In 2018 ontmoette ik Denny Lama in het mooie Nepal, mijn leraar klankschalen. Hij leerde me geen techniek, maar wel het gebruik van de klankschalen voor het terug in balans brengen van lichaam, geest en ziel.

ETHERISCHE OLIE
Etherische olie, ook essentiële olie of geurolie genoemd, wordt gewonnen uit allerlei delen van bepaalde planten – van de bloemen en bladeren tot de wortels, de zaden en soms ook het hars of hout. De aromatische vloeistoffen worden door middel van stoomdestillatie uit de planten en bomen gehaald. Essentiële olie is in tegenstelling tot parfumolie helemaal natuurlijk. Echte plantpower dus!
Elke etherische olie heeft een andere genezende werking. We beschikken over een aantal geuren, die in de behandeling kunnen ingezet worden, dit om het lichaam, de chakra’s terug in balans te brengen.
Geur kan je ontdekken in een auraspray of in een massage-olie.
Lees hier meer over etherische olie.

Hoe verloopt een sessie?

We starten met een intake gesprek.
De behandeling bestaat uit een combinatie van manuele technieken, geurbeleving, edelstenen en (eventueel) klankschalen; de sessie is steeds aangepast aan de behoeften van het moment en heeft een eigen verloop. Afhankelijk van de noden van het moment bepaalt Cathy de samenstelling van de behandeling.
Behandeling gebeurt bovenop de kledij; niet uitkleden.

Wat kun je verwachten?

 • je voelt je lichter, meer ontspannen
 • je hebt inzichten ontvangen om verder aan de slag te gaan
 • je voelt vastzittende emoties loskomen
 • je krijgt hoofdpijn

Het werkelijk resultaat zie je pas na enkele dagen, weken, maanden, soms jaren…

Blokkades komen vaak in lagen voor. Heb je de eerste laag opgelost, dan dient er zich een nieuwere laag aan. Vaak begin je met de eenvoudige blokkades en komen daarna pas de moeilijker blokkades naar boven. Vandaar dat soms meerdere sessies nodig zijn. Vaak is het niet mogelijk om alles op te lossen. Denk eraan dat je zelf de leider bent, de behandeling is slechts een begeleiding in het proces en stuurt aan op betere energiedoorstroming in het lichaam. Sommige blokkades zijn er door de aanwezigheid van slechte energieën (in familie, op het werk, vrienden,…). Als je hierin niets wijzigt, dan gebeurt er bij jezelf ook niets.

Prijs: € 70 (duur: 1u)

RESERVEER je healing

 • klik hier om rechtstreeks te reserveren: kies voor ‘massage 60 minuten’ en schrijf in de opmerking ‘healing’
 • via mail info@relaxhuiscarpediem.be
 • telefonisch op 0497/82 16 82

BETAAL cash, payconiq of qr-code (bank-app)
Bestel hier je KADOBON