Kinesiologie

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam centraal staat en wordt gestimuleerd.

Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Spiertesten zijn het bekendste onderdeel uit het vakgebied.

Kinesiologie maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Een kinesioloog kijkt naar de mens als geheel: fysiek en emotioneel. Er worden technieken toegepast om stress te verminderen, ook wordt er gewerkt met reflexpunten, acupressuurpunten, meridianen en chakra’s. 

Een kinesioloog voert spiertesten uit door een zachte druk uit te oefenen op verschillende spieren, hierdoor worden onbalansen zichtbaar. Met spiertesten wordt het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel aangesproken.

Binnen de kinesiologie gaat men er vanuit dat het lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Oorzaken als stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding of slechte voedingsgewoonten kunnen ervoor zorgen dat de energiehuishouding uit balans raakt. Een lichaam verbruikt dan meer energie dan het kan aanvullen. Dat kan leiden tot allerlei klachten.

Wat heeft je lichaam precies tekort om beter te kunnen functioneren?
We werken samen met Herboplanet, the alchemical spagyric phytotherapy.

In de spagyriek vertrekt men vanuit de planten- en mineralenwereld. De extractie gebeurt zo dat het extract de voordelen van de homeopathie, fytotherapie, bloesem- en mineralentherapie bevat. Men gebruikt een bijzonder intensieve methode die het mogelijk maakt om alle nuttige extracten uit de plant te halen. De producten werken helend en transformerend op zowel fysiek, psychisch en energetisch niveau. Het gebruik van supplementen is informatief en aanvullend op de behandeling, maar zeker geen verplichting. Alles start met een evenwichtige, gezonde, dagelijkse voeding!

We geven tips, er is geen enkele verplichting tot aankoop!

Bestellen kan rechtstreeks bij www.herboplanet.be – gebruik de code ‘carpediem’ voor gratis verzending.