Individuele sessies

Staat je gezondheid op de eerste plaats?
Ben je bereid te investeren in een leven met meer energie, beter slapen?
Wil je je lichaam vitaal en gezond houden?
Heeft de westerse geneeskunde je niet gebracht wat het beloofd had?
Geloof je dat je zelf de controle over je lichaam kunt hebben?
Kun je geloven dat je geest je lichaam kan ziek maken?

We zijn ervan overtuigd dat een GOED LEVEN bestaat uit:

GEZONDE VOEDING – BEWEGING – ONTSPANNING – GOEDE NACHTRUST

Uit studies wereldwijd is gebleken dat er een heel sterk verband bestaat tussen BODY & MIND – je bent wat je denkt, je lichaam gedraagt zich naar je gedachten. Ben je negatief ingesteld? Dan heb je meer kans op tegenslag, dan als je positief bent ingesteld. Wist je dat 95% van de zaken waar je bang voor bent, niet eens gebeuren….

We helpen je graag op een positief pad:

  • ben je in balans? test je lichaam uit via kinesiologie
  • adem in, adem uit – breng je lichaam tot rust via een goede ademhaling
  • lichaamsbewustzijn – yoga op maat van jouw lichaam
  • bewegen – wandelmeditatie

4 sessies – afzonderlijk te reserveren of als BALANSpakket – lees verder meer

KINESIOLOGIE

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam centraal staat en wordt gestimuleerd.

Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Spiertesten zijn het bekendste onderdeel uit het vakgebied.

Kinesiologie maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Een kinesioloog kijkt naar de mens als geheel: fysiek en emotioneel. Er worden technieken toegepast om stress te verminderen, ook wordt er gewerkt met reflexpunten, acupressuurpunten, meridianen en chakra’s. 

Een kinesioloog voert spiertesten uit door een zachte druk uit te oefenen op verschillende spieren, hierdoor worden onbalansen zichtbaar. Met spiertesten wordt het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel aangesproken.

Binnen de kinesiologie gaat men er vanuit dat het lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Oorzaken als stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding of slechte voedingsgewoonten kunnen ervoor zorgen dat de energiehuishouding uit balans raakt. Een lichaam verbruikt dan meer energie dan het kan aanvullen. Dat kan leiden tot allerlei klachten.

Wat heeft je lichaam precies tekort om beter te kunnen functioneren?
We werken samen met Herboplanet, the alchemical spagyric phytotherapy.

In de spagyriek vertrekt men vanuit de planten- en mineralenwereld. De extractie gebeurt zo dat het extract de voordelen van de homeopathie, fytotherapie, bloesem- en mineralentherapie bevat. Men gebruikt een bijzonder intensieve methode die het mogelijk maakt om alle nuttige extracten uit de plant te halen. De producten werken helend en transformerend op zowel fysiek, psychisch en energetisch niveau. Het gebruik van supplementen is informatief en aanvullend op de behandeling, maar zeker geen verplichting. Alles start met een evenwichtige, gezonde, dagelijkse voeding!

Individuele sessie 1u

ADEMEN

We kunnen langer dan een maand zonder eten.
We kunnen bijna twee weken zonder slaap.
We kunnen een paar dagen zonder water.
Maar zonder adem gaan we binnen enkele minuten dood.

Zonder adem kunnen we niet leven… maar niemand leert ons hoe we moeten ademen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is orange-5672128_960_720.jpg

De meeste mensen denken: Waarom zou ik iets moeten leren over ademen? Dat kan ik al, ik doe het al sinds mijn geboorte. Maar de meesten van ons kunnen niet goed ademen en houden vast aan ongezonde adempatronen. De meeste mensen gebruiken nog geen derde van hun longcapaciteit.

Net als gezond eten, beweging en slapen hoort ademen onlosmakelijk bij de mens. En net als deze zaken kan ademen worden verbeterd met oefening en discipline, waardoor het enorm veel goed kan doen.

Elke dag halen we zo’n 20000 keer adem – dat zijn 20000 kansen om meester te worden over lichaam en geest, en kalmer en bewuster te gaan leven.

Oosterse esoterische tradities als yoga en Chinese geneeskunde beseffen al lang wat de kracht is van bewuste ademhaling.

De les bestaat uit een aantal oefeningen gericht op bewustwording, ademtechniek en ontspanning.

Het is geen luchtweg
Het is een pad
De ademhaling is het enige deel van het autonome zenuwstelsel dat beheersbaar is. Door bewust te ademen kun je alle andere delen wel beïnvloeden, reguleren en in evenwicht brengen. Het is een poort naar de contreien waarover je geen controle lijkt te hebben, een geheim pad naar het onderbewuste, dat verborgen is.

Individuele sessie 1u

YOGA

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is yoga-3338691_960_720.jpg

Yoga is een eeuwenoude  oosterse leer die tot op de dag van vandaag nog altijd actueel is. Yoga helpt je balans in je leven te brengen, waardoor je je lichamelijk en geestelijk vitaal voelt. 

Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord ‘yuj’. Dit heeft verschillende betekenissen zoals  (ossen- of paarden)juk , verbinding maken en in evenwicht brengen. Een juk is aan de ene kant een werktuig om lasten te verlichten en aan de andere kant helpt het je om verbinding te maken tussen twee lasten en daarin evenwicht te zoeken. Je kunt yoga zien als een manier om lichter in het leven te staan, waardoor je beter in staat bent om evenwicht te vinden en in balans te komen. De oefeningen helpen je hierbij.

In deze individuele yogasessie gaan we op zoek naar de oefeningen die voor jou passen, rekening houdend met jouw lichaam, jouw behoefte aan ontspanning, rust, soepelheid,… met als doel terug verbinding te krijgen tussen je lichaam en je geest, maar eveneens verbinding in het geheel, het universum.

Individuele sessie 1u

WANDELMEDITATIE

Er zijn vele vormen van meditatie. De meeste zijn in een zittende of liggende houding. Maar een wandelmeditatie, de naam zegt het al, doe je lopend.

Een wandelmeditatie verschilt van een gewone wandeling door je bewust te focussen op de kleinste details in je lichaam (met name je voeten, benen, ruggenwervel en schouders/nek) en de natuur om je heen.

Het is heel bewust lopen, een soort wandelen alsof je nog nooit gewandeld hebt.

Wanneer we wandelen, doen we dat vaak op automatische piloot en met een bepaald doel. Vaak gaan onze gedachten daarbij met ons op de loop, zodat we onbewust aan het herinneren, plannen of piekeren slaan. Bij meditatief wandelen probeer je je echter bewust te zijn van iedere stap die je neemt en van de omgeving waarin je je bevindt. 

Wandelmeditatie is een goede manier om te ontspannen en je concentratievermogen te verhogen, maar onderzoek suggereert ook mogelijke andere mentale en eveneens fysieke voordelen. Zo zou het onder andere goed zijn voor de bloedsomloop en de spijsvertering, angsten verminderen, depressieve gevoelens verlichten, de slaapkwaliteit verbeteren, een positieve impact hebben op het evenwichtsgevoel en de creativiteit stimuleren.

Individuele sessie 1u

PRIJZEN

Elke sessie is afzonderlijk te reserveren

Prijs individuele sessie van 1u – € 60

BALANS kennismakingsPAKKET – 4 sessies van 1u
kinesiologie + ademen + yoga + wandelmeditatie
Prijs balanspakket: € 200 (4 sessies van 1u)

BALANSKUUR
4 sessies van 1u – je kiest zelf welke sessies je 1 of meerdere malen wil herhalen
Prijs balanskuur: € 200 (4 sessies van 1u)

RESERVEREN

  • klik hier om rechtstreeks te reserveren – kies voor ‘Massage 60 minuten’ en vermeld keuze bij de opmerking aub
  • via mail info@relaxhuiscarpediem.be
  • telefonisch op 0497/82 16 82

BETAAL cash, payconiq of qr-code (bank-app)
Bestel hier je KADOBON