Heel je lichaam en je ziel zal volgen

bron: www.verkenjegeest.com

Lichaam en ziel zijn met elkaar verbonden, ze zijn één. Als je ziel pijn doet, zal je lichaam pijn doen en andersom geldt dit eveneens. Als je moe en verveeld bent, zul je een gebrek aan motivatie ervaren, vreugde zal verdwijnen en je zult langzaam wegkwijnen. Je lichaam beïnvloedt je humeur, en je humeur beïnvloedt je lichaam.

Gedurende ons leven zullen er situaties en mensen zijn die ons lichamelijk of geestelijk kwetsen, maar als we niet in staat zijn om te helen, zal de pijn aanhouden en ons geen vol en bevredigend leven laten leiden. Leer daarom om je lichaam en ziel te helen.

“Ons lichaam is slechts een projectie van de geest, en de geest is niets meer dan een slechte reflectie van ons stralende hart.”

-Ramana Maharshi-

Het leven kan ons soms op duizenden manieren pijn doen, maar het voorbijgaan van de tijd streelt onze wonden tot ze helen. Hoewel sommige kleine littekens zullen achterblijven, zullen we tevens geleerd hebben om nieuwe wonden te vermijden. Er zijn een hoop dingen die we kunnen doen om lichaam en ziel te helen. Hier zijn enkele ideeën:

Suggesties om lichaam en ziel te helen

Creëer je eigen werkelijkheid

De kwantumfysica is gebaseerd op de overtuiging dat iemands perceptie werkelijke veranderingen kan creëren in de door diegene beleefde ervaring, alsook op het uitgangspunt dat het universum bestaat uit energie en dat onze energetische vibratie beïnvloed wordt door onze gedachten.

Wanneer een persoon zijn aandacht ergens op richt, dan zal datgene worden gecreëerd door het gedachteproces in de geest. En wanneer een persoon zijn aandacht niet langer op datgene richt, dan zal de energie dat object ‘ongedaan’ maken, om opnieuw energie te worden met het vermogen om zich te transformeren in iets anders. De kwantumfysica bevestigt dan ook dat iets alleen vorm zal aannemen, als we erkennen dat het bestaat.

De wet van aantrekkingskracht is de basis voor iemand om zijn eigen werkelijkheid te creëren. De meerderheid van de mensen creëert zijn eigen werkelijkheid onbewust, terwijl een bewuste schepper zal proberen om zijn werkelijkheid op een creatieve manier te veranderen.

Probeer het placebo-effect

Het placebo-effect is geen suggestie, het bestaat niet uit denken dat je beter zult worden. Het is een helende houding, omdat door te geloven dat je aan het helen bent, er natuurlijke pijnstillers worden vrijgelaten en negatieve neurale patronen worden veranderd, de bloeddruk wordt verlaagd en het immuunsysteem wordt geactiveerd.

“Het geheim achter gezond zijn is het bewegen van het lichaam en het laten rusten van de geest.”

-Vincent Voiture-

Mediteer

De definitie van meditatie is ingewikkeld, omdat het een abstract concept omvat dat voor sommige mensen een religieuze klank heeft. Voor anderen kan het een intellectuele methode zijn om ons innerlijk tot rust te brengen en een creatievere en emotioneel positievere staat te bereiken. Iedereen heeft een ander doel in meditatie:

  • Mentale rust
  • Het tot rust brengen van de geest om deze te bevrijden van dagelijkse zorgen
  • Creativiteit
  • Het ontruimen van de geest om deze creatiever te maken
  • Gezondheid
  • Het stimuleren van het immuunsysteem en zelfhelende mechanismen
  • Ontspanning
  • Het vrijlaten van stress en angst en in een staat van kalmte verblijven

Ontdek je passie en genoegens

In het leven hebben we geleerd om datgene waar we gepassioneerd over zijn te vervangen door andere taken waarvan we het gevoel hebben dat ze verplicht zijn, omdat we vastgesteld hebben dat we de tijd er niet voor hebben. We laten onze passies en genoegens achter ons, waarbij we onze zielen beroven van voeding.

We zouden elke dag een moment moeten vrijmaken om iets te doen waar we gepassioneerd over zijn en dat ons laat genieten. Je kunt beginnen door een lijst te maken van vijf dingen waar je van houdt, dingen die je echt leuk vindt om te doen en waar je echt van geniet: naar de film gaan, fietsen, fotograferen, schrijven, lezen. Wijd elke dag wat tijd aan iets dat jou plezier brengt. Het voelt goed, en het gaat er allemaal om dat je het verrijken van je ziel op de eerste plaats zet.

Ontdek je emoties

Vaak onderdrukken we wat we voelen. We begraven het in het diepste hoekje van ons wezen, en laten het er niet uit. Verken je geest en wees je bewust van de emoties die je verbergt uit angst, schaamte of welke andere reden dan ook.

Zodra je ze geïdentificeerd hebt, laat je ze vrij. Als je moet huilen, huil dan. Als je de behoefte hebt om met iemand te praten, zoek dan naar iemand die goed naar je kan luisteren. Het is belangrijk dat je jezelf van die emotie, dat gevoel dat jou niet vooruit laat gaan, bevrijdt. Leer om het niet voor je te houden, om te zeggen wat je denkt, om niet te onderdrukken wat je voelt. Wees jezelf, verberg je niet. Omhels je eigen innerlijke schoonheid en zorg voor je ziel.

“De geest is als een parachute. Hij werkt enkel als hij open is.”

-Albert Einstein-

Beweeg je lichaam

Regelmatig aan lichaamsbeweging doen is een bewezen effectieve manier om ziektes te vermijden en een goede gezondheid te behouden. Sporten bevordert het algehele welzijn door je zelfvertrouwen, optimisme en mentale behendigheid te vergroten. Alle lichamelijke activiteiten zouden progressief moeten worden beoefend in overeenstemming met jouw individuele capaciteiten.