Adem-Massage

ADEMHALING: DE BASIS VAN HET LEVEN

Het is een klassieker die we allemaal kennen: we nemen de eerste ademteug bij onze geboorte en we blazen onze laatste adem uit bij ons overlijden. Ademhalen is van levensbelang. Zodra we geboren zijn, treedt een moeiteloze ademhaling in werking. We zijn nog helemaal nieuw en vrij en zo ademen we ook. Ademhalen gaat (nog) volledig vanzelf.

Ademhaling is misschien wel het belangrijkste lichaamsproces dat we zowel bewust als onbewust kunnen doen. We ademen met ons lijf. Ademen heeft zijn weerslag op hoe we denken en voelen, op wie we zijn. We ademen de lucht van buiten naar binnen. Als we de verbinding met de ademhaling verliezen of slechts oppervlakkig ademen, dan verliezen we de verbinding met het leven. Je ademt zoals je leeft, of je leeft zoals je ademt. Adem je vrij en ontspannen, dan geldt dat ook voor hoe je in het leven staat.

ADEM-MASSAGE
Bij spanning, stress, burn-out, bore-out, depressie,… ademen we oppervlakkig.
De ADEM is een middel die je altijd bij je hebt om jezelf te ontspannen, beter te slapen of alerter te zijn.

Behandeling:
Na een verkennend gesprek ga je liggen op de massagetafel.
De adem wordt geobserveerd, je krijgt ademoefeningen aangereikt, de behandeling bestaat uit handposities uit de cranio-sacraal therapie.

Prijs: €70 (duur: 1u)

RESERVEER je adem-massage

  • klik hier om rechtstreeks te reserveren: kies voor ‘massage 60 minuten’ en schrijf in de opmerking ‘adem-massage’
  • via mail info@relaxhuiscarpediem.be
  • telefonisch op 0497/82 16 82

BETAAL cash, payconiq of qr-code (bank-app)

De ademsessies zijn erop gericht om je via de ademhaling bewuster te laten worden. Bewuster van wie je bent, bewuster in contact met je lijf, bewuster van gedragspatronen en bewuster van de keuzes waarmee je je leven richting geeft. Door de ademsessies kun je je lichaam vrijmaken van spanning en blokkades.

Ademhalen doen we dus ons leven lang, en tussendoor ademen we hooguit een paar minuten niet. Ademhalen gaat altijd door zonder dat we eraan denken. Het gaat moeiteloos, overdag en ’s nachts, en dat is maar goed ook. Tijdens het eten, tijdens het bellen,… – de ademhaling is er altijd. Sterker nog, de meeste tijd letten we er helemaal niet op. Slechts incidenteel zijn we met onze aandacht bij de ademhaling. Dat is best opmerkelijk als je nadenkt over het aantal keren dat je tijdens je leven ademhaalt. Per minuut haal je tussen de 6 en 16 keer adem. Als je uitgaat van 12 keer per minuut, haal je per etmaal ruim 17.000 keer adem. Per jaar zijn dat ruim 6 miljoen ademhalingen. Als je 80 jaar wordt, haal je tijdens je leven ongeveer een half miljard keer adem.
Een mooie manier van verwoorden wat ademen betekent – zonder daar verder religieuze bedoelingen bij te hebben – is dat God de mens schiep uit stof en dat de ademhaling ervoor zorgde dat het stof tot leven kwam. Die levensenergie is karakteristiek voor ademhalen. Zoals een boom vanzelf groeit en feilloos weet hoe dat moet, zo ademen we vanzelf vanuit een innerlijk weten. Dat de ademhaling een metafoor is voor het leven zelf, is niets nieuws. Je kunt de adem zien als de verbinding tussen lichaam en geest en als de verbinding met de buitenwereld of het universum. In sommige talen betekent het woord voor adem hetzelfde als ziel, leven, bewustzijn, hart, lucht etc. Denk aan ki of chi, prana en spirit uit het Latijnse spiritus.

De voordelen van BEWUST ADEMEN:

  • betere gezondheid
  • meer ontspanning
  • sterkere mindset en meer focus
  • lekkerder in je vel
  • verbetering van sportprestaties