Ademcoaching

Ademen
Het begin van het leven
Het einde van het leven
Het gebeurt zomaar…
zonder erbij na te denken

En toch is er heel wat te doen rond ademen
Door de hoge mate van stress ga je op een andere manier ademen waardoor het lichaam minder zuurstof krijgt, het hoofd te druk wordt, je moe wordt, je toch niet kunt slapen,…

In feite staat ademwerk voor elke vorm van het bewust beïnvloeden van je anders spontane ademhaling, om een bepaald doel te bewerkstelligen. Dit kan van alles inhouden: van ademhalingsoefeningen die je gedurende de dag kunt doen om je gezondheid te optimaliseren, te kalmeren, je concentratie te verbeteren, nieuwe energie op te doen of stress los te laten, tot diepgaand (zogeheten ‘verbonden’) ademwerk dat therapeutisch en transformatief in te zetten is en helpt bij het doorbreken van patronen en het verwerken van (onbewuste, vastgezette) emoties.

“Een ademcoach helpt je om meer bewustzijn te krijgen van jouw ademhaling in relatie tot jouw lichaam en geest en leert je hoe je je ademhaling kunt sturen, om je beter te voelen.

Aangezien er veel verschillende vormen van ademwerk zijn, zijn er dus ook veel verschillende soorten ademcoaches. Over het algemeen ga je naar een ademcoach om meer bewustzijn te krijgen van jouw ademhaling in relatie tot jouw lichaam en geest en te leren hoe je je ademhaling kunt sturen zodat je je beter kunt voelen en een beter contact krijgt met jezelf en je lichaam. En zodat je ook beter leert voelen in het algemeen, iets wat veel mensen verleerd zijn (we zijn met name goed in in ons hoofd leven).

Je hebt ademcoaches waar je heen gaat om praktische oefeningen aan te leren voor meer ontspanning, gezondheidswinst en zelfheling, je hebt daarnaast ook ademcoaches die jou meenemen in diepgaande ademsessies (‘verbonden ademwerk’) waarbij de adem wordt ingezet als tool om je te helpen bevrijden van vastgezette emoties, overtuigingen en trauma. En dan is er nog van alles tussenin.